Ładowanie Events
Data początkowa
17.11 / 11:00
Data końcowa
17.11 / 12:30
Adres
Stanisława Kostki Potockiego 23, Warszawa

Zapraszamy do świata przepełnionego smakami i obficie przyprawionego historyczną wiedzą. Tegoroczny cykl odbywa się pod wspólnym hasłem „Praktyczna i wytworna kuchnia międzywojenna”. Podczas spotkań będziemy zgłębiać wybrany temat z zakresu historii kulinariów, kultury stołu i zwyczajów żywieniowych w przedwojennej Polsce.

Uczestniczki i uczestnicy rodzinnego gotowania podczas warsztatów rekonstrukcyjnych odkryją z nami tajniki sztuki kulinarnej sprzed lat i skosztują własnoręcznie przygotowanych potraw.

Każde ze spotkań jest oddzielnym wydarzeniem. Obecność na pozostałych warsztatach z cyklu nie jest wymagana.

Dla kogo: rodziny z dziećmi w wieku powyżej 7 lat

Kiedy: niedziele, godz. 11.00

  • 17 listopada
  • 15 grudnia

Gdzie: Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23

Bilety: normalny – 90 zł, ulgowy – 60 zł; dostępne online i w kasie muzeum

Paryż Północy, czyli gastronomia warszawska

Czy w przedwojennej Warszawie były kawiarnie sieciowe? Gdzie można było zjeść najlepsze raki, a gdzie potańczyć? Podczas warsztatu dowiemy się, czym różnił się handelek od baru szybkiej obsługi oraz gdzie w Warszawie serwowano curry z baraniny. Poznamy sławne rody cukierników oraz najbardziej wykwintne restauracje. W części kulinarnej przygotujemy popularne dania warszawskiej gastronomii.

Sprzedaż biletów rusza 4 listopada o godz. 9.00

Kontakt:

Anastazja Bierzgalska

m: abierzgalska@muzeum-wilanow.pl

Miejsce wydarzenia
Villa Intrata, Stanisława Kostki Potockiego 23
Warszawa, Poland
Szczegóły
Data :
17 listopad 2024
Godzina :
11:00 - 12:30
Kategorie :
Link do wydarzenia:
Dzielnica
Wilanów
Udostępnij

Inne wydarzenia: